Läsnatt 2021

Tyvärr har vi ingen övernattning i skolan i år, men däremot satsar vi på... Läsnatt i hemmet fredagen den 12 februari!

Vi hoppas att alla är med och har läsning i fokus - läsning för hela familjen – just den här kvällen!  

Så som det har varit så öppnas dörrarna till biblioteket kl. 18.00. Eleverna och deras föräldrar kommer fullastade med liggunderlag, sovsäckar, pannlampor (och extra batterier), glatt humör och såklart böcker! Ljudet av luftmadrasser som blåses upp är något jag kommer att sakna i år! Efter kvällste och smörgås, som Hem och skola bjuder på, är det dags att göra sig i ordning för att läsa hela natten! Det prasslar i sovsäckar och luftmadrasser. Pannlampor och ficklampor tänds och en tystnad sänker sig över biblioteket. 

Hem och Skola-föreningen bjuder på ett författarbesök som ger en chans för vuxna och barn att samlas kring litteratur en stund. Även om det inte blir en läsnatt i år så blir författarbesöket av! Karin och Frans Erlandsson besöker åk 4 måndagen den 8.2! 

Läsnatten går ut på att barnen, just denna kväll, får läsa så länge de vill. Just denna kväll får ingen vuxen säga; “Nu är det sent, dags att släcka lampan”. När man får läsa hur länge man vill kan man hitta ”det lilla extra” som behövs för att få flyt i sin läsning. 

I år kommer läsnatten, som så mycket annat, att fungera på ett annorlunda sätt. Men kanske det kan finnas fördelar med årets arrangemang, som alla föräldrar som har sovit på golvet i skolan säkert håller med om! Vi hoppas att det kan bli en lite bekvämare läsnatt, men att ni försöker göra den spännande ändå.  Kanske bäddar ni i vardagsrummet eller bjuder in familjer som ni annars umgås med, så att barnen kan läsa tillsammans med en kompis. Vi önskar att man kommer överens som en familj och att just den här kvällen –fredagen den 12 februari blir en läsnatt för hela familjen.  

Jag delar gärna med mig av boktips, det är bara att höra av sig! Och skicka gärna bilder från läsnatten så kan jag lägga upp dem på overnasskolbiblioteks instagramkonto! #läsnatt2021 

Ha en skön helg! Hälsningar Anna i skolbiblioteket

____________________________________________________________________

 

Välkommen med i Hem- och skolaföreningen!

Här är en påminnelse för dig som ännu inte blivit medlem i vår förening. Coronapandemin har inneburit att vår verksamhet inte kan vara riktigt som vanligt men vi har ändå lite grejer på gång.

Först och främst gäller det att få ut skolkatalogen. Den har blivit försenad pga. GDPR-regler men väntas bli klar snart. Den delas då ut i klasserna till de barn vars vårdnadshavare betalat medlemsavgift och katalog. För att bli medlem i Hem och skola betalar man 15 euro till föreningens konto. Då ingår två medlemskap och en skolkatalog. Extra katalog kostar fem euro.

Kontonumret är FI14 6601 0002 3045 25/ Föreningen Övernäs Hem och skola r.f.

I meddelanderutan ska framgå:

- vårdnadshavarens och elevens namn

- antal skolkataloger som önskas

- i vilken klass eleven går

Våra övriga planer för våren är:

- Att ordna en alternativ läsnatt i samarbete med skolbibliotekarien.

- Att ordna en träff för klassföräldrar

- Att tillsammans med Fältarna och Rädda Barnen arrangera en digital föreläsning "Prata om porr", för högstadiets vårdnadshavare

- Att tillsammans med Rädda Barnen arrangera en digital föreläsning "Barnens Internet", för lågstadiets vårdnadshavare

Vad gäller den traditionella gårdsfesten för lågstadiet och pizzakväll för blivande sjuor tillsammans med Ytternäs sexor får vi ännu avvakta coronaläget.

Välkommen med och stöd vår verksamhet!

 

Medlemskap i hem och skola och beställning av skolkatalog!